Канада визначилася з миротворцями на Донбасі

Канада готова підтримати введення міжнародної миротворчої місії на Донбас, якщо вона буде належним чином санкціонована ООН.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив державний секретар МЗС Канади Марк Гвоздецький під час слухань у парламенті 19 квітня.

«Наш підхід полягає в тому, щоб зрозуміти, чи можемо ми домовитися про миротворчий мандат, який дозволить досягти нашої головної мети. Якщо так, то ми повною мірою підтримаємо таку місію», - сказав Гвоздецький.

Він пояснив, що основним завданням миротворців ООН має стати відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

«МЗС вивчає концепт миротворчої місії ООН в Україні, міністр Фріланд особисто піднімала це питання перед президентом і прем'єр-міністром України, держсекретарем США і багатьма іншими, щоб визначити, як миротворча місія може сприяти нашій головній меті, а саме: підтримати суверенітет і територіальну цілісність України», - зазначив держсекретар.

При цьому він додав, що «виникає багато питань з приводу того, чи готові деякі з необхідних партнерів погодитися на таку місію».

Раніше Туреччина, Польща, Німеччина, Швеція, Португалія та Фінляндія заявили про готовність відправити миротворців на Донбас.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО