«Глушилки» від пропаганди. На Донбасі встановили спецтехніку

У зоні проведення антитерористичної операції, уздовж лінії розмежування, встановили спеціальні радіопередавачі, які блокують російське пропагандистське мовлення на Донбасі.

Про це під час наради з питань протидії інформаційній агресії РФ в четвер заявив президент Петро Порошенко, пише «Слово і Дело».

За його словами, важливим елементом гібридної війни Росії проти України є не тільки військові дії і економічний тиск, а й поширення пропаганди і фейковий новин.

«Ми не можемо бути тут безпечними, треба підготувати відповідну реакцію з боку української держави на такі загрози і виклики, які ми сьогодні бачимо. В першу чергу цей «отрута» діє з окупованої території, зі сходу нашої країни», - сказав Порошенко.

Він зазначив, що для того, щоб запобігти поширенню антиукраїнського мовлення на території Донецької та Луганської областей, а також у Харківській і Запорізькій, були розроблені і встановлені вздовж всієї лінії розмежування спеціальні радіопередавачі, які блокують російські ЗМІ.

Порошенко уточнив, що радіопередавачі дозволять поліпшити сигнал для українських мовників, які «щеплені» від російської пропаганди.

Глава Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, генерал Леонід Євдоченко продемонстрував як працює система, зазначивши, що з запуском даної системи під «інформаційний захист» потрапляють українці, які проживають в 150 населених пунктах Донбасу.

Він пояснив, що система блокує аналогові, цифрові телевізійні сигнали, що надходять з непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, зокрема, блокується понад 40 каналів російського і сепаратистського телебачення.

Підсумовуючи Порошенко додав, що зараз ще потребує детального вивчення питання, як за допомогою соцмереж і інтернету протидіяти російської агресії, зберігаючи свободу слова. Також він подякував іноземних партнерів, які надали обладнання, зазначивши, що це так само важливо, як і передача Україні летального зброї.

Нагадаємо, в штабі АТО звинувачують у закритті фільтрувальної станції бойовиків.

Раніше стало відомо, що українських школярів навчать, як розрізняти фейковий новини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО