В охопленому протестами Єревані почалися сутички активістів із поліцією – відео

В Єревані активісти, які протестують проти висунення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра, перекрили основні автомобільні дороги.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс», у цей час перекрили низку автодоріг, що пов'язують спальні райони міста з центром.

На дорогах залишені машини без водіїв із включеними аварійними сигналами. Люди лягають на асфальт, не пропускаючи автомашини, в тому числі громадський транспорт. Рух у центрі міста майже зупинений. Поліція заблокувала підступи до будівлі парламенту Вірменії на проспекті Баграмяна.

Також наголошується, що сили поліції почали зачистку проїжджої частини центральних автодоріг Єревана від демонстрантів. Одна з автодоріг вже очищена від демонстрантів і перекрита поліцейськими.

У Вірменії проведена конституційна реформа, в результаті якої республіка перейшла від президентської до парламентської форми правління. Перші після реформи вибори прем'єр-міністра, який отримує широкі повноваження, призначені в парламенті на 17 квітня.

Правляча Республіканська партія Вірменії 14 квітня висунула на посаду прем'єр-міністра Сержа Саргсяна, який із 2008 до 2018 року обіймав посаду президента.

Того ж дня демонстранти увірвалися до будівлі «Громадського радіо» в Єревані.

Нагадаємо, 8 квітня в країні відбулися президентські вибори.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО