На 19-й день голодування Савченко попросилася до лікарні

Нардепа Надію Савченко, підозрювану в підготовці терактів та поваленні державної влади, завтра, 10 квітня, планують доправити до лікарні.

Як інформує «Слово і Діло», про це в коментарі журналістам заявила сестра Надії, Віра Савченко, передає кореспондент УНН.

«Я хотіла домовитися про побачення з нею, якщо не встигну сьогодні, то завтра, на це слідчий відповів, що її завтра відвезуть до лікарні й що вона висловила таке бажання. Але я не розумію, що відбувається, це не схоже на Надю», – повідомила Віра Савченко.

Наразі Віра Савченко прямує до СІЗО до сестри, щоб «розібратися в ситуації». За її словами, вчора в Надії взяли аналізи, але результатів досі не надали.

Як повідомлялося, правоохоронці проводять обшук у столичній квартирі народного депутата Надії Савченко.

Пізніше стало відомо, що слідчі Служби Безпеки України під час обшуку в квартирі народного депутата Надії Савченко вилучили її нагородний пістолет і патрони до нього.

Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт. У ВР Савченко затримали, зачитавши їй повідомлення, у чому її підозрюють: злочини, передбачені ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 109, ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 28 ст. 112, ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 258, а також ч. 1 ст. 258-3 ККУ. Генпрокурор Луценко раніше заявив, що є беззаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести терористичний акт у парламенті. Суд заарештував Савченко до 20 травня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО