У МЗС України назвали умови «нормандської» зустрічі

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна готова до зустрічі глав Міністерств закордонних справ «нормандського формату», яка планується, проте для цього є ряд вимог.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «Інтер», передає Слово і Діло.

У МЗС позначили, що зустріч можлива, якщо до порядку буде включено питання безпеки, звільнення заручників і миротворчої місії.

«Буду говорити з німецьким міністром в найближчі дні. Спочатку теж зустрінемося втрьох або переговоримо по телефону, потім будемо дивитися, з чим виходимо на Росію» - заявив Клімкін, відповідаючи на питання, чи можна прогнозувати найближчим часом проведення зустрічей в «нормандському форматі».

Він ще раз наполіг, що ключовими є питання безпеки, звільнення політичних ув'язнених і заручників, а також концепт миротворчої місії на Донбасі.

«Я сказав і своєму французькому колезі, і німецькому: якщо включаємо ці три питання до порядку денного нормандської зустрічі - збираємося вчотирьох. Дуже сподіваємося, що найближчим часом на таку зустріч ми вийдемо», - заявив глава МЗС.

Раніше повідомлялося, що Глави держав України, Німеччини, Франції та Росії в найближчі місяці мають намір провести зустріч, спрямовану на розгляд шляхів прискорення імплементації «Мінська».

Також, саміт лідерів «нормандської четвірки» з питання розміщення миротворців ООН на Донбасі може пройти в травні в місті Ахен на заході Німеччини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО