4G зв'язок: мобільним операторам видадуть документи

Український державний центр радіочастот, починаючи з 30 березня, готовий до видачі компаніям мобільного зв’язку перших дозвільних документів на експлуатацію базових станцій зв’язку четвертого покоління.

Як пише «Слово і Діло», виконавчий директор УДЦР Вадим Гулько зазначив, що днями Генеральний штаб ЗС України погодив операторам документи на використання радіочастотного ресурсу.

«Довгоочікуваний 4G в діапазоні 2600 МГц нарешті стане доступним. Тому це приємна новина і для користувачів послуг, які одними з перших отримають переваги сучасної технології – надійний та швидкісний Інтернет», – наголосив Вадим Гулько.

Виконавчий директор також відзначив, що після отримання операторами відповідних ліцензій, стане реальністю впровадження 4G в діапазоні 1800 МГц.

«4G – перспектива не одного дня. Технологія буде впроваджуватись як і 3G – поступово. Проте фахівці УДЦР, як і раніше, будуть сприяти процесу розгортання мережі максимально ефективно», – додав Вадим Гулько.

Також нагадаємо, що попередньо Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, Рішенням №157 від 20.03.2018 дозволила Українському державному центру радіочастот знизити тарифи на послуги, які пов’язані з підготовкою висновків щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів, оформленням дозволів на їх експлуатацію, а також радіочастотним моніторингом технологій 4G.

Раніше повідомлялося, що три найбільші українські мобільні оператори виграли лоти, щоб купити ліцензії на 4G-зв'язок в діапазоні 1800 МГц.

Також генпрокурор Юрій Луценко розказав, що ГПУ прорахує вартість торгів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО