Савченко судиться за місце в комітеті з нацбезпеки

Народний депутат Надія Савченко має намір оскаржити в суді своє виключення з парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.

Як інформує «Слово і Діло», про це вона повідомила в середу, 21 березня, на своїй сторінці в Facebook.

Також вона оприлюднила копію відповідного позову.

«Сьогодні мною був поданий адміністративний позов до Верховного суду України про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради про виключення мене з членів комітету з національної безпеки та оборони», – написала вона.

Савченко вважає, що відповідна постанова є незаконною й підлягає скасуванню. Вона стверджує, що законодавство не передбачає відкликання члена комітету.

«Неможливо виключити члена комітету з комітету. У законодавстві України є лише механізми відкликання голови комітету, заступника голови та секретаря комітету», – заявила Савченко.

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада проголосувала за виключення з комітету з питань національної безпеки народного депутата Надії Савченко.

Як повідомлялося, 22 березня комітет із питань регламенту розгляне подання ГПУ на притягнення до відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО