Парубій передбачив невизнання Радою виборів Путіна

Верховна Рада цього тижня може ухвалити проект постанови про невизнання легітимності виборів президента Російської Федерації.

Як інформує «Слово і Діло», про це сказав голова парламенту Андрій Парубій, повідомляє «Інтерфакс-Україна в понеділок», 19 березня.

«Я передбачаю, що і закон про безпеку (органів державної влади – ред.), і постанову про так звані вибори президента Російської Федерації ми розглянемо цього тижня й, можливо, навіть завтра», – сказав Парубій на брифінгу в Києві.

За словами спікера, він рекомендуватиме народним депутатам включити до порядку денного сесії цей проект постанови. Якщо комітет під час обідньої перерви зможе розглянути цю ініціативу й надати висновок, на вечірньому пленарному засіданні у вівторок парламент може розглянути цей документ.

Раніше представники фракції «Народного фронту» зареєстрували в парламенті проект постанови (№ 8153) «Про заяву Верховної Ради щодо невизнання Україною легітимності виборів президента РФ, їхніх результатів, правових наслідків і, відповідно, актів нелегітимно обраної на цю посаду особи».

Нагадаємо, 18 березня в Росії відбулися президентські вибори. Після опрацювання 99,75% бюлетенів нинішній глава держави Володимир Путін отримує 76,67% голосів. У ЦВК повідомили, що його підтримали рекордні 54,4 млн громадян.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО