Україна перейде на стандарти ЄС у вимірюванні газу

Дочірнє підприємство НАК «Нафтогаз України» ВАТ «Укртрансгаз» заявило про намір перейти на європейські вимірювальні газові стандарти.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила на своїй Facebook-сторінці компанія «Укртрансгаз», яка експлуатує систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни.

«Україна має перейти від старих радянських стандартів до нових, схвалених у країнах ЄС. Наприклад, якщо ми зараз вимірюємо газ у кубічних метрах, то в майбутньому перейдемо на енергетичні одиниці – в МДж, кВт*год або Гкал», – зазначається в повідомленні.

У компанії також додали, що в майбутньому буде проведена робота з впровадження нових технологічних регламентів і модернізації обладнання відповідно до нових стандартів.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» планує до кінця березня обговорити з ПАТ «Газпром» розрив контрактів на поставку та транзит газу, а також виконання рішень Стокгольмського арбітражу.

Як відомо, борг російського монополіста становить 8,5 мільярдів доларів, ще 6 мільярдів доларів компанія винна за рішенням українських судів за позовом АМКУ та Мін'юсту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО