Росія назвала ворожим кроком рішення Мей щодо висилки дипломатів

Посольство Росії відреагувало на рішення Великої Британії вислати 23 дипломати, назвавши його неприйнятним.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

За інформацією видання, в посольстві також відзначили, що таке рішення – це «необґрунтований і недалекоглядний крок».

«Розглядаємо цей ворожий крок як абсолютно неприйнятний, необґрунтований і недалекоглядний. Уся відповідальність за занепад російсько-британських відносин лежить на нинішньому політичному керівництві Великої Британії», – йдеться в заяві посольства.

У дипломатичному представництві інформували, що послу РФ у Великій Британії Олександру Яковенку вже було оголошено про визнання 23 російських дипломатів персонами нон ґрата.

Як відомо, в середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломатів, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

12 березня британська прем'єрка Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Росіян знайшли непритомними в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня. Слідство ведеться за статтею «Замах на вбивство», хоча раніше обговорювалася можливість кваліфікувати інцидент як терористичний напад, враховуючи потенційну небезпеку застосованої нервово-паралітичної речовини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО