Трамп розглядає скасування мит на алюміній і сталь

Президент США Дональд Трамп заявив, що працює над двосторонньою угодою з Австралією, яка дозволить США не запроваджувати мита на її сталь і алюміній.

«Поговорив по телефону з прем'єр-міністром Малколм Тернбуллом. Він прихильний збереженню з США справедливих і взаємовигідних військових і торговельних відносин. Прискорено працюємо над укладанням двосторонньої угоди», - написав американський лідер в Twitter, повідомляє «Слово і Діло».   Нагадаємо, 8 березня президент США Дональд Трамп підписав указ про запровадження ввізних мит на сталь і алюміній. Імпортна сталь буде обкладатися податком в 25%, алюміній - в 10%. Вони наберуть чинності через 15 днів.

Президент Франції Макрон заявив, що запровадження США митних зборів на імпорт металів з країн ЄС може спровокувати торгову війну, в якій програють всі країни.

Раніше зі схожим попередженням про загрозу виникнення торгової війни виступали в Німеччині. Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що мита «будуть на шкоду всім», тому Берлін має намір шукати діалогу з Вашингтоном.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО