МВФ знову нагадав Україні про антикорсуд

МВФ продовжує наполягати на ухваленні владою України законодавства про Антикорупційний суд відповідно до зобов'язань країни в рамках програми співпраці EFF.

Як інформує «Слово і Діло», про це сказав офіційний представник фонду Джеррі Райс, повідомляє Интерфакс-Украина в четвер, 8 березня.

«На прохання влади України група експертів МВФ відвідувала Київ для обговорення технічних питань реформ, передбачених програмою EFF, включаючи проект закону про Антикорупційний суд. За підсумками візиту група експертів зробила заяву, згідно з якою необхідні подальші зусилля в реалізації відкладених заходів, необхідних для досягнення цілей програми, в тому числі в енергетичному і фіскальному секторах, а також в ухваленні антикорупційного законодавства», - заявив Райс під час брифінгу у Вашингтоні.

За його словами, переговори з владою України тривають. Однак при цьому дата прибуття місії МВФ до Києва в рамках чергового перегляду програми EFF поки не визначена.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що під час візиту до Києва групи експертів МВФ вдалося досягти прогресу в усіх напрямках.

Нагадуємо, в Кабміні очікують, що розмір четвертого траншу МВФ складе один мільярд доларів. Гроші планують направити в резерви Нацбанку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО