Радикальна партія не запропонувала свого варіанту судової реформи, як обіцяв Мосійчук

Народний депутат Ігор Мосійчук пообіцяв, що Радикальна партія на початку наступної сесії внесе до парламенту свій варіант судової реформи. Депутат зазначив, що партія не підтримує створення окремого антикорупційного суду й наполягатиме на тому, щоб усі суди були антикорупційними.

Таку обіцянку він дав 24 січня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Зараз хочуть створити цей суд (антикорупційний – ред.). Ми категорично проти. Ми за судову реформу, але не за цей суд. І наша фракція пропонуватиме парламенту на початку наступної сесії своє бачення судової реформи. В ній буде місце антикорупційним судам у всій країні», – заявив Мосійчук.

Однак до 5 березня 2018 року депутати від Радикальної партії так і не внесли на розгляд Верховної Ради свого варіанту судової реформи. До того ж 1 березня 2018 року Радикальна партія більшістю голосів підтримала створення антикорупційного суду, хоча Мосійчук запевняв, що його однопартійці категорично проти такого окремого суду. Таким чином, нардеп не виконав свою обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Мосійчук дав 127 обіцянок, з яких 37 виконав, а 61 – провалив.

Нагадаємо, дев'ять народних депутатів VIII скликання, в тому числі й від Радикальної партії, не надіслали жодного депутатського запиту.

Також «Слово і Діло» писало, що НАБУ отримало доступ до документів щодо лотерейного виграшу Ляшко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО