СБУ ліквідувала мережу збуту зброї та боєприпасів

Співробітники СБУ ліквідували розгалужену мережу збуту вогнепальної зброї та боєприпасів, вивезених із району проведення АТО.

Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Правоохоронці встановили, що житель Умані організував торгівлю зброєю на території Черкаської, Одеської, Київської, Вінницької та Полтавської областей. Зловмисник реалізовував вогнепальну зброю заводського виготовлення, займався реставрацією та переробляв травматичну зброю в бойову для подальшого перепродажу. Клієнтів він шукав через інтернет на спеціалізованих форумах.

За інформацією спецслужби, ділок мав спільників у декількох регіонах для переправки поштою боєприпасів, вогнепальної зброї та комплектуючих до неї з району проведення антитерористичної операції. Співробітники Управління СБУ в Одеській області затримали зловмисника під час отримання чергового відправлення з пістолетом.

Під час обшуку за місцем проживання торговця правоохоронці вилучили два пістолети системи Нагана, автомат Калашникова, велику кількість боєприпасів різного калібру та запчастин до бойової зброї.

Відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають слідчо-оперативні дії.

Раніше СБУ викрила командування військової частини на розкраданні пального.

Нагадаємо також, СБУ ліквідувала в Новомосковську Дніпропетровської області канал переправлення зброї та боєприпасів із району проведення АТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО