Немає чого поспішати. Депутати перенесли відставку Гонтаревої

У четвер, 1 березня, парламент не розглядатиме відставку голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп від фракції БПП Олексій Гончаренко, пише «Слово і Діло».

Він дав зрозуміти, що Гонтарева не прийшла в четвер до парламенту.

«У перший день весни Верховна Рада й Гонтарева вирішили не псувати один одному настрій своєю зустріччю. День остаточного звільнення від Гонтаревої відкладається», – написав Гончаренко.

Крім того, голова комітету Верховної Ради з питань фінансової і банківської діяльності Михайло Довбенко в коментарі «Укрінформу» зазначив, що питання, скоріш за все, розглядатиметься разом з іншими кадровими питаннями в окремий день наступного пленарного тижня.

«Сьогодні не буде розглядатися це питання в зв'язку з тим, що в нас вимальовується цілий пакет кадрових питань. Нам потрібно затверджувати склад ЦВК, голосувати за омбудсмена, за голову Рахункової палати, за керівництво Нацбанку, тому деякі представники коаліції вважають, що це потрібно зробити в окремий день», – сказав депутат.

Він зазначив, що, скоріш за все, всі ці кадрові питання будуть винесені на розгляд сесії наступного пленарного тижня, 13-16 березня.

Нагадаємо, планувалося, що 1 березня нардепи заслухають звіт чинної голови Національного банку Гонтаревої, а потім проголосують за її звільнення.

Зазначимо, 19 січня в Нацбанку заявляли, що Гонтарева перебуває в Києві й готова прозвітувати у Верховній Раді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО