Гройсман вирішив особисто захищати бізнес (доповнено)

Уряд затвердив постанову про створення міжвідомчої комісії із захисту бізнесу, яку очолить прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Як інформує «Слово і Діло», таке рішення уряд ухвалив 28 лютого, передає «Інтерфакс-Україна».

«Комісія складатиметься з абсолютної більшості бізнес-асоціацій і правоохоронців, там не буде силовиків», – пояснив міністр юстиції Павло Петренко, презентуючи цю постанову.

Комісія, зокрема, контролюватиме виконання норм закону «маски-шоу – стоп», який парламент ухвалив у 2017 році. Вона займатиметься розглядом справ про порушення прав бізнесу, зокрема щодо обшуків, зазначив міністр юстиції.

За словами Петренка, комісія працюватиме в публічному режимі, її робота передбачає системну відповідь уряду щодо зміни законодавства або кадрових рішень.

Гройсман запропонував провести перше засідання комісії в березні щодо ситуації з тиском на бізнес з боку силових органів. Він також додав, що до комісії увійшли бізнес-омбудсмен, Союз українських підприємців, Європейська бізнес-асоціація, Американська торгово-промислова палата, представники профспілок, Федерація роботодавців.

Як повідомлялося, уряд пропонує парламенту зняти обмеження на проведення Державною службою з питань праці перевірок дотримання законодавства про працю підприємствами.

Раніше Гройсман закликав відмовитися від монополії касових апаратів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО