У чому основна проблема Мінських домовленостей?

Богдан Яременко

Основна проблема Мінських домовленостей у тому, що вони були брехнею від моменту задуму, оскільки ніколи не були шляхом досягнення миру, а лише способом знайти вихід із проваленої української авантюри Путіна за рахунок України.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив дипломат Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Основна проблема «Мінська» не в тому, що від самого початку це обман, а в тому, що Мінські домовленості перетворилися з часом узагалі на суцільну брехню. Крім того, всі брешуть, що хочуть їх виконати», – зазначив Яременко.

Наприклад, Росія бреше, що хоче їх виконати, а насправді хоче мати важіль тиску на Україну й Захід, уточнив він.

«Тобто хоче зберігати конфлікт у тому вигляді, в якому він існує зараз», – підкреслив експерт.

«Україна вустами Порошенка бреше, що виконає Мінські домовленості. Не виконає, бо не готові українці погодитися на поразку у вигляді капітулянтських політичних вимог «Мінська»,_ – пояснив дипломат.

На його переконання, США, Франція та Німеччина також брешуть, що хочуть реалізувати Мінські домовленості.

«Якби хотіли, то шукали б не спосіб переконати українців виконувати політичну частину «Мінська», а як примусити Путіна взяти на себе відповідальність за цей конфлікт. Саме це перша й мінімально необхідна умова для початку пошуку будь-яких миротворчих сценаріїв. Захід розуміє можливості України, Росії, свої, й просто хоче, щоб не стало гірше», – резюмував Богдан Яременко.

За даними «Слова і Діла», президент України Петро Порошенко пообіцяв, що «Мінськ» не буде продовжений до 2016 року, але не дотримав слова.

«Слово і Діло» також зафіксувало обіцянку глави держави про те, що Мінські домовленості – це мирний план, який обов'язково буде виконаний. Наразі вона має статус «у процесі». Повний перелік обіцянок президента – за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО