У школах Києва заборонили політичну агітацію

Київська міська рада заборонила рекламу політичного характеру та політичну агітацію в навчальних закладах столиці.

За ухвалення відповідного проекту рішення проголосували 66 депутатів за мінімально необхідного 61. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Пропонується встановити, що на території загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва не допускається поширення реклами політичного характеру та здійснення політичної агітації», – йдеться в проекті рішення.

У проекті документа зазначається, що для забезпечення належного здійснення навчально-виховного процесу законодавство встановлює певні засадничі гарантії, однією з яких є недопущення перетворення загальноосвітніх навчальних закладів у поле для ведення суспільно-політичної діяльності.

Так, згідно з чинним законодавством, одним із принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій. Згідно з ч. 2 ст. 17 закону «Про загальну середню освіту», в загальноосвітніх навчальних закладах забороняється створення та діяльність організаційних структур політичних партій, а також релігійних організацій і воєнізованих формувань.

Окрім цього, виходячи з положень ст. 63 закону «Про освіту», об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, не мають використовуватися не за призначенням.

Раніше повідомлялося, що політичним діячам можуть на законодавчому рівні обмежити ведення телепередач в Україні.

В НАЗК розповіли, проти скількох політичних партій відкрили кримінальні провадження.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО