Україна провела перше випробування крилатої ракети

Україна провела перше успішне випробування нової крилатої ракети вітчизняного виробництва.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, йдеться на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що крилата ракета наземного базування здатна точно вражати наземні та морські цілі.

«Під час випробувань, які пройшли успішно, перевірялися льотні характеристики й робота систем ракети», – заявив Турчинов.

Ракета повністю є українською розробкою конструкторів державного підприємства «ДержККБ «Луч» у співпраці з іншими державними та приватними підприємствами ОПК України.

РНБО України, яка координує національну ракетну програму, поставила завдання «розробити комплекси крилатих ракет не лише наземного, а й морського та повітряного базування».

«Дальність дії наших крилатих ракет та їхнє бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї», – додав Турчинов.

«Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії відповідно до Будапештського меморандуму на озброєнні Збройних сил України не залишилося жодної крилатої ракети», – повідомив він.

«Сьогоднішніми випробуваннями (30 січня – ред.) ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні сили мають отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі», – додав Турчинов.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко розповів про постачання зброї зі США.

Відзначимо також, в Україні пройшли випробування ЗРК «Печора».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО