Турбіни Siemens в Криму: хто потрапив під санкції

США ввели санкції відносно російських громадян і компаній, які брали участь в поставках німецьких турбін Siemens в окупований Крим.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на 112.

У список санкцій потрапили заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов, директор департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці міненерго Євген Грабчак і гендиректор компанії «Технопромекспорт» Сергій Топор-Гілка, які курирували поставку газових турбін Siemens в Крим.

Крім того, під санкції також потрапили «Технопромекспорт» і компанія «Силові машини» Олексія Мордашова, який є міноритарним акціонером заводу «Сіменс технології газових турбін» - постачальника чотирьох газотурбінних установок, які потрапили до Криму.

Нагадаємо, скандал навколо Siemens розгорівся в липні, коли Reuters повідомив про німецькі турбіни, які спочатку будувалися для Тамані, але потрапили на анексований півострів.

Як відомо, тоді в німецькому концерні Siemens заявили, що більше не будуть поставляти російським компаніями генеруюче обладнання і розривають співробітництво з росіянами.

Повідомлялося, що німецький концерн Siemens може втратити від 100 до 200 мільйонів євро виручки в Росії через скандал з поставками турбін в тимчасово окупований Крим.

Додамо, раніше ми писали про нові санкції проти РФ з боку США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО