Данилюк у Давосі розповів, коли Україна отримає новий транш від МВФ

Черговий транш від Міжнародного валютного фонду Україна сподівається отримати в травні 2018 року.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк у кулуарах «Українського сніданку» в швейцарському Давосі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Я сподіваюся, що до травня, а може, й раніше, умови будуть виконані», – сказав Данилюк.

Серед основних умов голова Мінфіну назвав ухвалення закону про антикорупційний суд і призначення голови Національного банку України.

Нагадаємо, відкрита в березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17,11 млрд дол. із першим траншем у 5 млрд дол. передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по 1,63 млрд дол. і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до 0,61 млрд дол.

Україна виконала більшу частину зобов'язань, узгоджених з ЄС. Водночас Україна не виконала чотири вимоги, зокрема зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ та перевірку інформації про бенефіціарних власників компаній.

Відзначимо, в НБУ вважають, що тривала затримка з отриманням Україною чергового траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ) є головним ризиком для фінансової стабільності.

Голова МВФ Крістін Лагард позитивно оцінила зустріч у Давосі з президентом України Петром Порошенком, назвавши переговори «конструктивними».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО