Спецконфіскація грошей Януковича: Данилюк зізнався, чого побоюється

Міністр фінансів України Олександр Данилюк розповів, що було кілька спроб конфіскувати кошти «сім'ї» Януковича, і в кінці кінців виведені кошти знаходяться в бюджеті.

Про це він заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», передає «Слово і Діло».

«З одного боку, коли гроші надійшли в бюджет, я до цього поставився позитивно. Але я буду дуже негативно ставитися, якщо щось з цими грошима трапиться. Тому що тепер уже мова буде йти про прямі втрати держбюджету. Якщо щось трапиться з цими грошима, це буде персональна відповідальність генпрокурора, і ні на кого іншого цю відповідальність звалити не вдасться», - заявив Данилюк.

«Як міністр, я б йому (Юрію Луценку. - ред.) дуже рекомендував зараз не шукати винних, а робити все можливе, щоб ці гроші залишилися в держбюджеті», - підкреслив він.

В іншому випадку просто скандалом справа не закінчиться, додав Данилюк.

При цьому, глава Мінфіну висловив побоювання, що на факті спецконфіскаціі хтось може спробувати побудувати політичну кар'єру, а гроші в результаті - розчинятися.

Він розповів, що пропонував за рахунок частини «грошей Януковича» погасити заборгованість держави перед бізнесом за переплати з податку на прибуток, а частину грошей - інвестувати в оборону.

«Такі вливання в бюджет не будуть відбуватися щороку і ставитися до їх розподілу треба не як до щорічної манни небесної, а як до одноразових надходжень», - додав Данилюк.

За даними порталу, ще навесні минулого року генпрокурор повідомив, що і гроші, і стратегічні об'єкти нерухомості в Україні і за кордоном будуть повертатися и українську власність.

Додамо, Юрій Луценко заявив, що в планах отримати ще 3 мільярди гривень спецконфіскаціі в першій половині 2018 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО