«Суд» у Криму просить для активіста Балуха 5 років колонії

Український активіст Володимир Балух, якого кримські окупанти звинувачують у зберіганні боєприпасів та активній проукраїнській позиції, на засіданні Роздольненського районного суду виступив із заключним словом.

Так, виступаючи на засіданні, він заявив, що справа проти нього «сфабрикована в зв'язку з його політичною позицією» й це не змусить його любити «нову батьківщину», пише «Слово і Діло».

Як повідомляє кореспондент «Крим.Реалії», прокурор також заявив, що провина Балуха «повністю доведена». На думку обвинувача, в перебігу судового процесу захист «не надав жодного доказу, що свідчить про його (Балуха – ред.) невинуватість».

При цьому, як повідомляє кореспондент, під час судового слідства не був розглянутий жоден доказ, що вказує на факт придбання українським активістом боєприпасів.

Адвокат Балуха під час дебатів звернув увагу, що в суді не були опитані більшість свідків звинувачення, а отримані під час обшуку докази не можуть вважатися такими, оскільки «знайдені з порушенням законодавства». Захист також заявив, що вирок у справі активіста має бути виправдальним.

12 січня Роздольненський районний суд Криму завершив судове слідство у справі українського активіста Володимира Балуха.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки й сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десять тисяч рублів. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт протягом двох місяців.

Захист Балуха та правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї будинку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО