У Лутковської розповіли про другий обмін полоненими

Другий очікуваний обмін полоненими, яких утримують на території ОРДЛО, може статися набагато швидше, ніж відбувся 27 грудня 2017 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це в ефірі «5 каналу» повідомив представник уповноваженого ВП з ​​прав людини Михайло Чаплига.

За його словами, вже зроблено «багато політичних заяв, як на рівні «нормандської четвірки», так і на рівні президентів».

«Ми почули також відповідні заяви від Медведчука, який озвучував певні формули. Тут є дві позиції: обмін може бути проведено простіше, тому що вже є відпрацьовані механізми, верифікації та впевненість в тому, що люди не хочуть, наприклад, бути переміщені на непідконтрольну територію», - зазначив Чаплига.

Він додав, що вже є відпрацьовані механізми.

«Тепер мова тільки про політичне рішення щодо того, коли і за якою формулою це робити (обмін - ред.), І в разі прийняття такого рішення далі буде все швидше, ніж минулого разу», - висловив упевненість представник уповноваженого ВР з прав людини.

Нагадаємо, перший етап звільнення українських заручників відбувся 27 грудня 2017 року. Українська сторона передала бойовикам Донбасу 233 чоловік, а забрала 73 людини.

Раніше парламентер з гуманітарних питань в Тристоронньої контактної групи по Донбасу Віктор Медведчук заявив про другий етап обміну полоненими, який може пройти за формулою «83 на 29».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО