Збагачення Вовка: НАБУ зобов'язали повернути вилучену річ

Детективів Національного антикорупційного бюро зобов'язали повернути відеореєстратор, який був вилучений під час обшуку в автомобілі, що стояв у гаражі приватного будинку колишньої дружини голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка Світлани у справі про можливе незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації першого.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва майже місяць тому, пише «Слово і Діло».

За інформацією адвоката Світлани Вовк, відеореєстратор вилучили з автомобіля Acura MDX, який перебуває в її фактичному володінні. Він зазначив, що відеореєстратор не перебував у переліку майна, яке підлягало вилученню, й тому має статус тимчасово вилученого майна. Також адвокат додав, що його клієнтка не має статусу підозрюваної, а відеореєстратор разом із картою пам'яті не були арештовані, а значить, підлягають поверненню.

Зазначимо, що в декларації самого Вовка в графі транспортних засобів зазначений такий самий автомобіль Acura MDX.

Водночас детектив НАБУ стверджував, що зазначені речі визнані речовим доказом у кримінальному провадженні, оскільки при здійсненні огляду відеореєстратора та карти пам'яті була знайдена інформація, що має значення для розслідування.

Вислухавши доводи сторін, суддя постановив, що зазначені речі не були заарештовані детективом, а значить, мають статус тимчасово вилучених. До того ж Світлана Вовк не є підозрюваною в зазначеному провадженні. Суддя задовольнив скарги адвоката колишньої дружини Вовка й зобов'язав НАБУ повернути відеореєстратор із картою пам'яті.

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ повернути голові Окружного адмінсуду Києва вилучені гроші.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО