Жителі Чопа так і не отримали чисту питну воду до Нового року, як обіцяв Москаль

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль не виконав обіцянку забезпечити Чоп питною водою до кінця 2017 року.

Таку обіцянку він дав 28 квітня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Додамо кошти, закриємо питання й до Нового року будете вже пити нову воду!», — стверджував Москаль, обіцяючи порушити питання виділення грошей на будівництво водозабору та підземних свердловин у Чопі у Верховній Раді.

«Я поїду на комітет Верховної Ради з питань бюджету й порушуватиму це питання», – обіцяв чиновник, уточнивши, що для будівельних робіт необхідно виділити 20 млн грн.

Будівництво нового водозабору, який маэ забезпечити чистою питною водою жителів Чопа, почалося 19 жовтня 2017 року. Згідно з розпорядженням Кабінету міністрів від 12 липня 2017 року, об'єкт включили до переліку одержувачів бюджетних коштів. Станом на 19 грудня 2017 року об'єкт профінансували за рахунок державного фонду регіонального розвитку в повному обсязі.

«Може, будуть форс-мажорні обставини. Чоп ми включили, якщо цих грошей не вистачить, тоді ми додамо з обласного бюджету», – обіцяв Маскаль навесні минулого року.

Проте водозабір недобудований – не вистачило 9,3 млн грн. Станом на 5 січня 2018 року з різних джерел фінансування було освоєно 6,7 млн грн. Якщо сума, якої недостатньо для завершення будівнитва, все-таки буде отримана, то в жителів Чопа є надія, що чисту воду вони питимуть на наступні новорічні свята.

Нагадаємо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Москаль дав 71 обіцянку: 43 виконав, ще 14 – перебувають у процесі виконання, а 14 – провалив. Також Москаль розповів, як закарпатці ставляться до вступу до ЄС і НАТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО