Три роки в'язниці: чи видасть українська влада Саакашвілі Грузії

Вадим Карасьовполітолог, директор Інституту глобальних стратегій

Українська влада не зважиться на такий крок, як екстрадиція, навіть після рішення грузинського суду. Видачі не буде.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Вадим Карасьов, оцінюючи рішення грузинського суду, який засудив Міхеіла Саакашвілі до трьох років ув'язнення заочно, що дає підстави для його екстрадиції.

«Потрібно розуміти, що Саакашвілі – це не простий засуджений. Є певний авторитет, бекграунд, людини хоча й не простої, емоційної, іноді примхливої, але тим не менш одного з небагатьох реформаторів на пострадянському просторі, якому вдалися хоч і не всі, але загалом деякі реформи точно», – зазначив Карасьов.

Тим більше, що в цій ситуації йдеться й про особистого ворога Путіна, додав він.

«Крім того, якщо Саакашвілі видадуть грузинській владі, він дійсно відразу потрапить до в'язниці. Вирок є. Як ця ситуація виглядатиме в очах цивілізованого світу, наших західних партнерів, громадянського суспільства? Українська влада саджає Саакашвілі за ґрати. Так, не в Україні, в Грузії, але в тюрму. Така картинка схожа на те, що можна віднести до фантастики», – підкреслив політолог.

На його переконання, за всієї нелюбові, а може, навіть і ненависті, на такий моральний і політичний суїцид влада не піде.

«Українська влада розуміє, які негативні геополітичні й політичні втрати може принести таке рішення», – резюмував Вадим Карасьов.

Раніше Міхеіл Саакашвілі заявив, що ГПУ готує документи для його арешту та екстрадиції до Тбілісі. В Грузії повідомили, що в разі повернення політик буде арештований.

Повний перелік обіцянок Міхеіла Саакашвілі – в його досьє за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО