У Києві затримали екс-міністра з анексованого Криму

Правоохоронці затримали в Києві колишнього міністра охорони здоров'я анексованого Криму Петра Михальчевського.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт СБУ.

Співробітники Служби безпеки України встановили факт перебування в Києві колишнього так званого «міністра охорони здоров’я Криму» Петра Михальчевського, який безпосередньо брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово окупованому півострові. В рамках кримінального провадження за статтями 110, 111 Кримінального кодексу України в його тимчасовому помешканні в столиці провели санкціонований обшук.

Оперативники спецслужби вилучили паспорт громадянина РФ, «службове посвідчення» за підписом Аксьонова та інші документи, що підтверджують його співробітництво з окупаційною владою.

Відомо, що Михальчевський був міністром охорони здоров'я Криму вже після анексії півострова. У червні 2014 року його зняли з посади одночасно з декількома головними лікарями лікарень Сімферополя. Формально їм запропонували піти через корупцію.

Нагадаємо, в СБУ повідомили, що російські спецслужби ведуть полювання на українських громадян на території РФ і їх затримання в сусідній державі мають системний характер.

Раніше СБУ затримала сепаратиста, який катував полонених.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО