Стало відомо, хто розслідуватиме вбивство Ноздровської

До розкриття вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської будуть залучені найкращі фахівці розшуку та кримінального блоку.

Відповідне доручення дав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий 3 січня під час відеоселекторної наради, повідомляє прес-служба Нацполіції, пише «Слово і Діло».

«Ставлю завдання Національній поліції та Головному слідчому управлінню – створити координаційний штаб, задіяти найкращих фахівців. Максимально організувати роботу розкриття тяжкого злочину фахівцями департаменту карного розшуку та слідчих», – сказав Яровий.

Також він доручив взяти на особливий контроль проведення всіх необхідних експертиз.

«Якщо потрібні фахівці з інших областей, ми негайно їх викличемо», – зазначив заступник міністра.

Яровий додав, що наразі необхідно негайно «налагодити взаємодію» між департаментами поліції, громадськими активістами та ЗМІ щодо розслідування цього злочину. За його словами, слідче управління постійно взаємодіє з Генпрокуратурою.

Раніше правоохоронці назвали чотири версії вбивства Ноздровської.

Нагадаємо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська.

Правозахисниця кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у Демидові на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні й продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Аваков і Князєв взяли під контроль розслідування вбивства правозахисниці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО