«Газпром» нараховує Україні пеню: в «Нафтогазі» борг не визнають

Російський «Газпром» заявляє про стягнення з НАК «Нафтогаз України» арбітражним судом Стокгольма 1,8 мільйона доларів штрафу за прострочення платежу за поставлений газ.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв, передають російські ЗМІ.

«Газпром» поки не отримав від «Нафтогазу України» виплати за поставлений газ, стягнені арбітражним судом Стокгольма, штрафи за прострочення платежу складають 1,8 мільйона доларів», – сказав він.

За словами Медведєва, кожен день прострочення коштує українській компанії 600 тисяч доларів.

У відповідь комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко на своїй Facebook-сторінці заявив, що відсотки, які кожен день нараховуються за позовними вимогами «Нафтогазу України» до російського монополіста – компанії «Газпром» в рамках Стокгольмського арбітражу за транзитним контрактом, складають від $1 млн до $3 млн.

Він також нагадав, що рішення щодо цього мають ухвалити в лютому.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж повністю відхилив вимоги російського «Газпрому» до НАК «Нафтогаз України» на $56 млрд за положенням «бери або плати» в 2012-2017 роках.

Загалом «Нафтогаз» виграв арбітраж проти «Газпрому» з усіх спірних питань за контрактом на поставку газу, заявляють у держхолдингу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО