ЦВК Росії відмовила Навальному

Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати політика Олексія Навального кандидатом в президенти Росії.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Дождь».

Члени ЦВК назвали причиною відмови невідповідність Навального вимогам федерального закону про вибори президента Росії. Йдеться про наявність у нього непогашеної судимості за тяжкою статтею КК РФ.

«Робоча група підійшла до розгляду цих документів найретельнішим чином», - сказав член ЦВК Борис Ебзеєв.

Він підкреслив, що 8 лютого 2017 року Навальний був засуджений Ленінським районним судом міста Кірова на п'ять років умовно.

«Злочин, який було інкриміновано Олексію Анатолійовичу Навальному (стаття 160 КК РФ), вважається тяжким», - підкреслив Ебзеєв. Тому ЦВК не може зареєструвати Навального кандидатом в президенти.

У свою чергу голова ЦВК Елла Памфілова зазначила, що до документів Навального не було ніяких претензій. 12 членів ЦВК проголосували за відмову у реєстрації Навального, один утримався через «конфлікти інтересів».

Перед цим Навальний виступив перед членами ЦВК і заявив, що комісія і при попередньому голові Володимир Чурові, і при Елі Памфіловій «представляє собою одне й те саме».

Політик підкреслив, що довів сфальсифікованість свого вироку в Європейському суді з прав людини, а його участь у виборах дозволяється Конституцією Росії.

Голова ЦВК у відповідь на це закликала Навального «не монополізувати право на переконання» і відмітила, що він не єдиний опозиційний політик в Росії.

Нагадаємо, 25 грудня ЦВК зареєструвала Ксенію Собчак в кандидати в президенти РФ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО