Прем'єр Іспанії прокоментував вибори в Каталонії

Іспанська влада сподівається побудувати новий діалог із Каталонією, на тлі згасаючої підтримки прихильників руху за незалежність регіону.

Про це в п'ятницю, 22 грудня, заявив прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой, повідомляє El Pais, пише «Слово і Ділу».

«Ті, хто хотів змін, не досяг бажаного, рух за незалежність втратив підтримку, і ніхто не може говорити від імені всієї Каталонії, якщо немає підтримки всієї Каталонії. Я сподіваюся, що Каталонія відкриє етап, заснований на діалозі, а не на протистоянні» , - сказав Рахой.

Він зазначив, що рішення про активацію статті 155 Конституції і відсторонення каталонського уряду було правильним і відповідало завданню відновлення законності.

«Ці вибори підтверджують різноманіття Каталонії, яке ми всі повинні поважати. Зараз головне завдання полягає в подоланні руйнування суспільства», - сказав прем'єр.

Рахой також повідомив, що проведе переговори з лідером партії «Громадяни», яка набрала найбільше голосів на виборах і має 36 мандатів у 135-місному парламенті.

«Майбутній уряд Каталонії буде, як і всі, підпорядкований верховенству закону. Протилежні дії заохочуватимуть невизначеність і поставлять під загрозу добробут каталонців», - сказав він.

Нагадаємо, 21 грудня в Каталонії відбулися дострокові вибори регіонального парламенту. Партії, що підтримують незалежність Каталонії, забезпечили собі абсолютну більшість у регіональному парламенті за підсумками підрахунку 90% голосів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО