Білий дім звинуватив КНДР у створенні комп'ютерного вірусу

Помічник президента США з внутрішньої безпеки Том Боссерт повідомив, що комп'ютерний вірус WannaCry був створений в КНДР.

Як інформує «Слово і Діло», про це він написав у статті для видання The Wall Street Journal.

«Це не легковажне твердження. Воно засноване на доказах. Ми не самотні в подібних висновках. З нами згодні інші уряди і приватні компанії. Про причетність КНДР до кібератаки говорить Великобританія, Microsoft відстежила зв'язок атаки зі структурами північнокорейського уряду», - зазначив Боссерт.

Також він підкреслив, що атака WannaCry принесла не тільки економічний збиток. За його словами, вона також показала вразливість критичної інфраструктури. Боссерт вказав на те, що поширення інтернет-технологій в світі робить його більш уразливим для подібних атак, чим і користується КНДР.

При цьому Боссерт заявив, що США ведуть активну боротьбу за те, щоб убезпечити інтернет від подібних загроз і мають намір притягати до відповідальності їх організаторів.

«Несучі шкоду хакери повинні опинитися у в'язниці, тоталітарні уряди - понести покарання за свої дії», - підкреслив він.

Варто відзначити, вірус WannaCry почав поширюватися в травні, торкнувшись комп'ютерні системи в більш ніж 150 країнах світу. За оцінками американських експертів, загальний збиток від хакерської атаки склав 1 млрд. Доларів.

Як повідомлялося, видання The Atlantic заявляє, що є свідчення про ймовірну атаку на енергомережу України.

Раніше російські хакери з групи Fancy Bear намагалися зламати акаунти і електронну пошту ряду українських політиків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО