США заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо Єрусалима

Сполучені Штати Америки наклали вето на резолюцію Ради безпеки Організації об'єднаних націй, яка заперечує визнання Єрусалима столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

«США заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо Єрусалима. Решта 14 членів Радбезу проголосували за розроблену Єгиптом резолюцію, в якій конкретно не згадувалися Штати або глава США Дональд Трамп, але які висловили «глибоке співчуття щодо нещодавніх рішень, що стосуються статусу Єрусалима», - йдеться в повідомленні.

За словами постійного представника США при ООН Ніккі Гейлі, це було перше вето, накладене США в Раді безпеки за більш ніж 6 років.

«Те, що ми бачили тут в Раді безпеки. – образа. Це не буде забуто. Той факт, що це право вето робиться на захист суверенітету США і на захист ролі Америки в близькосхідному мирному процесі, не є джерелом збентеження для нас; це має збентежити іншу частину Радбезу», - заявила Гейлі.

У проекті резолюції ООН було підтверджено, що будь-які рішення і дії, які передбачають змінити характер, статус або демографічний склад Єрусалима не мають юридичної сили, є недійсними й мають бути скасовані відповідно до резолюцій ООН.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО