Парубій розповів, що заважає підписати держбюджет-2018

Законопроект про держбюджет України на 2018 рік не підписаний спікером Ради через внесені постанови про скасування голосування за цей документ з боку депутатів.

Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив спікер парламенту Андрій Парубій, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«До парламенту надійшли постанови щодо скасування голосування за бюджет. Тому, скоріш за все, в середу ми розглянемо ці постанови, які заважають сьогодні підписати бюджет. Я прошу регламентний комітет, щоб до середи (20 грудня – ред.) розглянути ці постанови, щоб у четвер, згідно з регламентом, внести уточнення до бюджету. Після цього я зможу його підписати й направити на підпис до президента України», – повідомив Парубій.

Він додав, що уточнення стосуються звернення Міноборони щодо соціального захисту військовослужбовців.

«На цих вихідних відбулися кілька нарад і Міноборони звернулося до парламенту внести уточнення до ухваленого бюджету, які стосуються соціального захисту військовослужбовців. Згідно з регламентом, ми маємо право уточнити держбюджет окремим голосуванням», – резюмував Парубій.

Нагадаємо, 7 грудня Верховна рада України ухвалила державний бюджет України на 2018 рік.

Як повідомлялося, МВФ бачить великі ризики для доходів і витрат держбюджету України на 2018 рік, але при цьому згоден із цільовим орієнтиром дефіциту бюджету на рівні близько 2,5% ВВП.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО