Штурм Жовтневого. Поліція відкрила кримінальні провадження

Поліція Києва відкрила кримінальні провадження за фактом спроби захоплення Жовтневого палацу прихильниками лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, пише «Слово і Діло».

«За цим фактом порушено кримінальне провадження. Усіх причетних до захоплення будівлі буде встановлено. Винних буде притягнуто до відповідальності», – написав він.

Аброськін підкреслив, що під час спроби штурму, в Жовтневому палаці саме тривало дитяче свято.

Згодом директор департаменту комунікацій Нацполіції Ярослав Тракало в коментарі телеканалу «112 Україна» повідомив, що учасники акції біля Жовтневого палацу застосовували піротехніку, кидали петарди.

За його словами, слідчі відкрили два кримінальних провадження (ст. 341 і ст. 345 ККУ) – замах на захоплення державних або громадських будівель чи споруд (карається позбавленням волі до 5 років) і погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу (позбавлення волі до 12 років). Окрім того, наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 343 – перешкоджання діяльності правоохоронців.

Нагадаємо, 17 грудня в Києві відбувся «Марш за імпічмент» за участю Міхеіла Саакашвілі та його прихильників. Хода завершилася біля Майдану Незалежності, де було організовано мітинг. За даними поліції, в акції взяли участь близько 2 тис. осіб.

Після мітингу Саакашвілі з групою прихильників вирушив до Жовтневого палацу, щоб розгорнути там свій штаб. У приміщенні в цей час тривав концерт.

Правоохоронці заблокували вхід до Жовтневого палацу. Між сторонами сталися зіткнення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО