НБУ уточнив перелік операцій із переказу валюти

Нацбанк змінив порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України.

Відповідна постанова набуває чинності з 15 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт НБУ.

«З метою запобігання відтоку капіталу за межі України посилені вимоги щодо документів, які подаються до НБУ, зокрема через право Національного банку питати такі документи в разі потреби», – йдеться в повідомленні НБУ.

Також Нацбанк уточнив перелік операцій, проведення яких не потребує отримання індивідуальної ліцензії, та перелік підстав для анулювання індивідуальних ліцензій.

«Відтепер змінами чітко унормована можливість перерахування як відшкодування резидентом-позичальником коштів нерезиденту-гаранту (поручителя) за умови, що цей гарант (поручитель) сплатив відповідно до договору гарантії (поруки) за зобов’язаннями такого резидента-позичальника, передбаченими відповідним кредитним договором з уповноваженим банком-кредитором», – зазначив регулятор.

Нагадаємо, що Нацбанк спростив порядок ввезення резидентами в Україну іноземної валюти в готівковій формі й вніс зміни до порядку її вивезення.

Також регулятор зберіг вимогу до обов'язкового продажу валютних надходжень в Україну на користь юридичних осіб на рівні 50%, до якого вона була знижена в квітні цього року.

Раніше в НБУ відзвітували про зростання грошової маси.

Також в НБУ назвали причину зниження курсу гривні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО