Порошенко відреагував на ухвалення держбюджету: такого не було давно

Президент України Петро Порошенко позитивно відреагував на ухвалення Верховною Радою державного бюджету на 2018 рік.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook в ніч на 8 грудня, пише «Слово і Діло».

«Такого давно не було. До тридцять першого ще 24 дні, а Верховна Рада вже і бюджет проголосувала», - зазначив глава держави.

Порошенко також повідомив, що наступного року на будівництво та ремонт доріг у країні передбачили 40 мільярдів гривень.

«Децентралізація і далі буде збільшувати фінансову основу місцевих громад. Стартує президентська ініціатива реанімації сільської медицини, в амбулаторії, ФАПи, швидкісний Інтернет інвестуємо п'ять мільярдів», - написав президент.

Глава держави також відзначив підвищення мінімальної заробітної плати 2018 року. На його думку, це «детінізує зайнятість, і, як і цього року, підтягне реальну середню зарплату".

«На армію передбачено 86 мільярдів гривень, що майже на 25% більше, ніж цього року. П'яту частину бюджету буде використано на озброєння і військову техніку, що на 34% більше, ніж цього року», - додав Порошенко.

Як повідомлялося, увечері 7 грудня Верховна Рада у другому читанні і в цілому підтримала державний бюджет України на 2018 рік.

Раніше Верховна Рада ухвалила законопроект № 6776-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році.

Нагадаємо, 14 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект бюджету-2018.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО