У скандальній «Енергомережі» запустили процедуру банкрутства

У холдинговій компанії «Енергомережа» призначили арбітражного керуючого, попереднє керівництво та виконавчі органи управління відсторонені.

Таке рішення ухвалив Господарський суд міста Києва тиждень тому, запустивши процедуру банкрутства, пише «Слово і Діло».

Виконання обов'язків голови правління «Енергомережі» покладене на арбітражного керуючого Ольгу Дарієнко. Також попереднє правління зобов'язали протягом трьох днів передати Дарієнко майно, бухгалтерську та іншу документацію, печатки й штампи, матеріальні та інші цінності.

Сама процедура банкрутства була ініційована за заявою Одеської ТЕЦ, якій «Енергомережа» була винна 38,8 мільйона гривень. Ці гроші були перераховані Одеській ТЕЦ у вигляді передоплати за поставку газу на власні потреби. Однак «Енергомережа» не поставила газ, не виконавши умови договору.

«Енергомережа» стала відомою на ринку в 2014 році, коли проводила дисконтне суповування кредиторських зобов'язань промислових підприємств перед місцевими енергодистрибуційними компаніями компаніями. За півтора року роботи компанія вивела із «Запоріжжяобленерго», «Харківобленерго» та «Черкасиобленерго» близько 2 мільярдів гривень.

Власником «Енергомережі» є Дмитро Крючков, який перебуває в розшуку Інтерполу.

Нагадаємо, НАБУ розслідує банкрутство компанії «Бельведер Україна».

Раніше у Фонді держмайна визначилися з продажем «Центренерго».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО