Зведення штабу АТО 3 грудня: 30 обстрілів, є поранений і травмовані

За минулу добу зафіксовано 30 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

У результаті ворожих обстрілів один воїн ВСУ був поранений, ще двоє - отримали бойові травми, повідомив прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

У штабі відмітили ускладнення ситуації в зоні АТО.

«Російсько-окупаційні війська відновили обстріл позицій сил АТО з важкої артилерії. Особливо активно противник порушував перемир'я в темний час доби», - йдеться в повідомленні.

На луганському напрямку найгарячіше було на Світлодарській дузі. Тут окупанти випустили більше 20 снарядів з артилерії калібру 152-мм поблизу Новолуганського. Біля цього населеного пункту, а також недалеко від Луганського, Троїцького, Новоалександрівки, Золотого, Попасної і Новотошківського противник інтенсивно обстрілював українські оборонні укріплення з мінометів різних калібрів, гранатометів і стрілецької зброї.

На донецькому напрямку епіцентром протистояння стало Приазов'я. Зокрема, поблизу Водяного і Широкино ворог протягом декількох годин вів вогонь з 122-мм артилерії і мінометів різних калібрів. Українські позиції біля Талаківці противник обстріляв з 120-мм мінометів, а неподалік Павлопіля і Гнутового - з піхотного озброєння. На світанку з протитанкового ракетного комплексу окупанти вели вогонь біля Опитного.

Загалом загарбники випустили по опорних пунктах сил АТО не менше 200 снарядів і мін.

Також російські найманці відновили обстріл безпосередньо прифронтових населених пунктів. Під вогонь окупантів з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї потрапили житлові квартали в Водяному, Авдіївці і Верхньоторецькому. У результаті обстрілу останнього поранення отримала 31-річна жінка.

Раніше в Авдіївці міна потрапила в житловий будинок.

Також була назвала найгарячіша точка протистояння на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО