Судді, що давала хабара Холодницькому, зменшили розмір застави

Судді Кіровського районного суду міста Дніпра Наталії Овчаренко, яка намагалася дати хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому, залишили раніше обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, проте альтернативою став зменшений розмір застави в 640 тисяч гривень.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва кілька тижнів тому, розглянувши скаргу адвоката підозрюваної, повідомляє «Слово і Діло».

На думку колегії суддів, обраний запобіжний захід є справедливим, а представлені детективом ризики переховування від слідства мають підстави. Однак суд вирішив змінити розмір застави для Овчаренко, зменшивши його з 673 тисяч 600 гривень до 640 тисяч гривень.

Також на суддю покладені ті ж зобов'язання в разі внесення нею застави: прибувати до детектива, прокурора та суду за першою вимогою; не відлучатися з населеного пункту, в якому вона зареєстрована, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективу, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання органу досудового розслідування свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура спільно зі Службою безпеки викрила суддів, які пропонували хабара Холодницькому. Згодом стали відомі їхні прізвища.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО