Польське МЗС не побачило прогресу у відносинах з Україною

За словами глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського, Україна відмовляється від реалізації деяких двосторонніх домовленостей, тому в нинішніх відносинах між Україною і Польщею немає прогресу.

Про це він заявив у вівторок, 21 листопада, в ефірі «Польського Радіо», пише «Слово і Діло».

Глава польської дипломатії підкреслив, що Польща не веде суперечку з Україною, тим не менш, незважаючи на багаторічний діалог – політичний, дипломатичний, військовий і економічний, – не можна говорити про прогрес.

«Україна відмовляється від реалізації деяких двосторонніх домовленостей. Через кілька років після початку польсько-українського діалогу у взаєминах немає прогресу», – сказав він.

Водночас міністр Ващиковський запевнив, що Польща надалі вітає і підтримує європейські прагнення України, а також виступає проти російської анексії Криму.

На думку міністра Ващиковського, відновлення діалогу, а також повернення до реалізації прийнятих раніше домовленостей, зокрема тих, що стосуються пошуково-ексгумаційних робіт у місцях польських поховань на Україні, залежить від української сторони.

«Заборона на в'їзд у Польщу деяких громадян України є симетричним заходом, прийнятим у відповідь на антипольські рішення української влади», – зазначив глава МЗС Польщі.

Відзначимо, що останнім часом відносини між Києвом і Варшавою загострилися через розбіжності з історичних питань, зокрема через Волинську різанину. Польща засуджує Україну за героїзацію ОУН-УПА і заборону на пошук та ексгумацію останків польських жертв військових конфліктів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО