У БПП назвали двох кандидатів на посаду голови Нацбанку

Двоє кандидатів розглядаються на посаду керівника Національного банку України: в. о. голови НБУ Яків Смолій і голова правління «Райффайзен банк Аваль» Володимир Лавренчук.

Про це розповів заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Щодо Національному банку. Йдуть консультації. На сьогодні є кілька кандидатур. Ті, які найбільш на слуху, – виконувач обов'язків голови Нацбанку Смолій і пан Лавренчук», – сказав він.

Кононенко нагадав, що консультації проводить президент Петро Порошенко.

«Сподіваюся, що до кінця року консультації завершаться ... і буде внесена кандидатура до зали, і в нас буде можливість проголосувати», – додав він.

Голова НБУ Валерія Гонтарева 6 квітня подала президенту заяву про свою відставку з 10 травня, до 26 вересня перебувала в оплачуваній відпустці, а після цього терміну – в неоплачуваній, до підписання рішення глави держави.

Її обов'язки в НБУ з 11 травня виконує перший заступник Яків Смолій.

Нагадаємо, наприкінці серпня представник президента в парламенті Ірина Луценко розповіла, що глава держави визначився з двома можливими кандидатами на посаду голови НБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО