В МЗС розповіли, чий Крим

МЗС відреагувало на «спірний» Крим від New York Times. Відомство нагадало, що це тимчасово окупована українська територія. Раніше в МЗС відзначали, що Росія не допускає консулів до чотирьох українських політв'язнів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в Twitter написала прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

«Крим не є «спірною» територією. Це тимчасово окупована територія України. Окупант відомий – РФ. Звернемося до @nytimes. Помилки мають бути виправлені», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, американське видання The New York Times оприлюднило карту, на якій Крим зображений як спірна територія. На це звернув увагу відомий шахіст Гаррі Каспаров, який кілька років тому виїхав із Росії й оголосив боротьбу з режимом Володимира Путіна.

Україна та західні країни не визнають Крим російським, на РФ накладені санкції в зв'язку з окупацією півострова й агресією на сході України.

Водночас Росія має намір побудувати 50-кілометрове загородження на адміністративному кордоні між материковою Україною й тимчасово окупованих Кримом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО