Котедж за 72 мільйони гривень: чим володіє народний депутат Рибалка

Сергій Рибалка, народний депутат від Радикальної партії Ляшка, якого днями зняли з посади голови парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності, швидше за все, володіє неймовірно великим будинком в Обухівському районі під Києвом.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», на людину з ім'ям «Рибалка Сергій Вікторович» зареєстрований котедж площею 767,7 кв. м.

Згідно з даними Єдиного реєстру нерухомого майна, будинок розташований селищі Козин, де розташовуються елітні котеджі й такі ж земельні ділянки. Втім, існує ймовірність, що нерухомість належить повному тезці нардепа, адже Єдиний реєстр нерухомого майна відображає всі дані за іменем «Рибалка Сергій Вікторович». До того ж в офіційній декларації політика за 2015 рік (була подана 1 жовтня 2017 року) немає інформації про цей будинок – у Рибалки лише вказано, що він орендує в Києві квартиру площею 101,8 кв. м та офіс на 147,52 квадрата.

Селище Романків розташоване за 12 км від Києва. Виходячи з опису будинку в Єдиному реєстрі нерухомого майна, котедж перейшов до Рибалки за процедурою арешту – до літа 2015 роки нерухомість належала людині на ім'я Соколов Юрій Петрович. На території будинку є басейн і будиночок для обслуговуючого персоналу. Зважаючи на сайти продажу нерухомості, в Романкові розташовані по-справжньому елітні котеджі, а 767,7 квадратів – це далеко не межа. Наприклад, у селищі зараз виставлений на продаж будинок площею 1000 кв. м. Його ціна –$3,5 млн або близько 93,4 млн грн, за курсом 26,7 за $1.

Середня ціна квадратного метра (будинок із ремонтом) тут становить $3,5 тис. Виходить, що котедж Рибалки «потягне» на $2,7 млн або за курсом 26,7 грн за $1 – приблизно на 72 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО