Всесвітній банк готовий допомогти Україні в певних сферах

Голова групи Світового банку Джим Ен Кім заявив, що в банку шукають можливості розширення фінансової підтримки реформ, що проводяться в Україні.

Як інформує «Слово і Діло», про це він сказав в ході зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

«Коли ми досягли ліміту можливого кредитування України, ми обмінялися певними зобов'язаннями з європейськими інституційними банками з тим, щоб ми могли дати більше коштів Україні. Зараз ми додатково шукаємо можливості звільнити ті чи інші ресурси для того, щоб направити їх в Україну», - сказав він.

Так, Кім назвав важливими сферами реформування для подальшого отримання інвестицій охорону здоров'я, земельну реформу і боротьбу з корупцією. На думку президента групи Світового банку, підвищення прозорості та відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну.

«Прихід інвесторів в цей сектор призведе до підвищення продуктивності. Для мільйонів людей - власників паїв і ділянок це додаткові доходи від оренди, це дасть можливість наповнити бюджет і вивільнити кошти, які можна буде направити на інші напрямки, зокрема, на охорону здоров'я», - додав президент групи СБ.

Раніше у Світовому банку заявляли, що хочуть побачити земельну реформу в Україні вже восени. профінансувати

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО