Венесуела опинилася на порозі дефолту

Венесуела, котра переживає глибоку економічну кризу, повинна до 13 листопада здійснити виплату кредиторам майже півтора мільярда доларів.

В іншому випадку країні загрожує дефолт.

Про це заявили в п'ятницю, 10 листопада, представники групи кредиторів, пише «Слово і Діло».   Вони зібралися в Нью-Йорку, щоб обговорити питання, чи можна розглядати прострочення у виплаті боргу державної нафтогазової компанії PDVSA розміром 1,2 мільярда доларів як його невиплату.

Поряд з цим боргом Каракас повинен заплатити кредиторам вже в п'ятницю 81 мільйон доларів, а в понеділок - ще 200 мільйонів. 2 листопада президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що уряд готовий виплатити 1,161 мільярда доларів, проте за тиждень гроші так і не надійшли на рахунки кредиторів.

Загальний обсяг зовнішнього боргу становить приблизно 155 мільярдів доларів. Уряд докладає активні зусилля щодо його реструктуризації. Для переговорів з цього питання влада в Каракасі запросила іноземних кредиторів на зустріч 13 листопада. Однак, як заявив сам Мадуро, ці переговори можна буде почати, лише, коли уряд поверне борг PDVSA.

Раніше стало відомо, що накопичена інфляція в Венесуелі до жовтня 2017 року сягнула 825%.

Нагадаємо, США запровадили нові санкції відносно Венесуели і її нафтових компаній.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО