Проти КНДР запровадили нові санкції

Напередодні візиту президента США Дональда Трампа влада Південної Кореї наклала санкції на ще 18 громадян Північної Кореї.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Як зазначається, особи, на яких накладено обмеження, прямо пов'язані з північнокорейськими банками, 14 з них базуються в Китаї, двоє - в Лівії і ще двоє - в Росії.

«Це все люди з фінансових установ КНДР, які вже потрапили під санкції ООН», - розповіло джерело в уряді, яке побажало залишитися анонімним.

Ці люди є високопоставленими чиновниками Північної Кореї, які пов'язані з ракетною і ядерною програмами КНДР і з зовнішньоекономічною діяльністю.

У прес-службі Міністерства внутрішніх справ Південної Кореї заявили, що мета цих заходів змусити «не мати проблемних транзакцій з КНДР».

«Ми сподіваємося, що це внесе свою лепту в блокування основних джерел іноземної валюти для Північної Кореї і запобіжить розробку нею зброї масового знищення», - додали у відомстві, підтвердивши, що нові санкції приурочені до візиту Трампа в Сеул.

Як повідомлялося, Північна Корея виключає можливість переговорів зі Сполученими Штатами Америки про скасування своєї ядерної програми і загрожує збільшенням арсеналу, якщо Штати не скасують свою «ворожу політику» щодо країни.

Раніше Південна Корея відмовилася від розробки ядерної зброї.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО