Замах на Мосійчука: депутат готує звернення щодо додаткової кваліфікації злочину

Адвокати Ігоря Мосійчука готують звернення до слідчих у справі про теракт 25 жовтня з вимогою додаткової кваліфікації злочину: подвійне вбивство й замах на державного діяча.

Про це сам Мосійчук заявив на прес-конференції в понеділок, 30 жовтня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Зараз мої помічники та адвокати готують звернення до слідчих щодо додаткової кваліфікації злочину. Крім терористичного акту, щодо подвійного вбивства, оскільки загинули дві людини, і як замах на державного діяча, що передбачає покарання у вигляді довічного ув'язнення», – сказав Мосійчук.

Також Мосійчук зазначив, що його в лікарні відвідували лідер Радикальної партії Олег Ляшко, депутати від БПП, «Народного фронту», «Батьківщини», позафракційні, які висловлювали переконання в необхідності створити тимчасову слідчу комісію з розслідування замаху на нього.

«І всі ми єдині в одній думці: у вівторок наступного тижня парламентське засідання має розпочатися зі створення тимчасової слідчої комісії з розслідування замаху на життя народного депутата Ігоря Мосійчука й терористичного акту, який відбувся внаслідок цього», – сказав Мосійчук.

Раніше повідомлялося, що Мосійчук одужує, з його тіла витягли від 30 до 40 уламків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО