У ГПУ відмовилися коментувати мільйонну зарплату заступника військового прокурора

Генеральна прокуратура України заявила, що перевіряти достовірність мільйонної заробітної плати вже звільненого першого заступника військової прокурора Володимира Жербицького має Національне агентство з питань запобігання корупції.

Таку відповідь надала начальник відділу розгляду запитів на публічну інформацію Генеральної прокуратури Наталія Теличко на запит «Слова і Діла» щодо отриманої Жербицьким заробітної плати 18 жовтня в розмірі понад мільйон гривень.

«Роз'яснюємо, що згідно з чинним законодавством, перевірка достовірності заповнених декларацій і повідомлень належить до повноважень НАЗК», – йдеться в листі Теличко.

За її словами, в разі виявлення НАЗК порушень у Жербицького агентство проінформує про це спеціальні органи. Також у ГПУ наголосили, що закон «Про доступ до публічної інформації» не передбачає якихось пояснень, проведення перевірок тощо. До того ж у Генпрокуратурі навіть не вказали, за який період була виплачена зарплатня.

Як з'ясувало «Слово і Діло», 18 жовтня Жербицький подав повідомлення про суттєві зміни майнового стану, в якому вказав отримання зарплатні в розмірі 1 мільйона 25 тисяч 189 гривень. Того ж дня він подав декларацію перед звільненням.

Нагадаємо, нещодавно журналісти програми «Схеми» з'ясували, що перший заступник військового прокурора Жербицький отримує підвищену пенсію, попри обмеження максимального розміру в 11 тисяч гривень, встановлене з 2015 року.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, що член правління «Укрзалізниці» заробив кілька мільйонів гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО